ANCOM: Trei sferturi dintre conexiunile de internet fix din România permit viteze de peste 100 Mbps
Telex » Știri 18 mai 2020
„O veste bună din sectorul telecom: la finalul anului 2019, trei sferturi dintre cele 5,3 milioane de conexiuni de internet fix din România permiteau viteze foarte mari, de peste 100 Mbps. Acest lucru s-a văzut, de altfel, și pe parcursul stării de urgență care tocmai s-a încheiat, când rețelele de internet fix din România, bazate în principal pe fibră optică, au susținut cu succes cererea excepțională de trafic. Nicicând în istorie rețelele de comunicații electronice nu au avut un rol atât de important pentru sprijinirea funcționării societății noastre, a nevoilor noastre sociale, educaționale, economice sau de altă natură, ca în aceste ultime două luni”, a declarat președintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor, sărbătorită în fiecare an la 17 mai.
Potrivit datelor transmise de ANCOM, la finalul anului 2019 existau 5,3 milioane de conexiuni la internet fix (+4% evoluție anuală), dintre care 3,9 milioane, adică 74%, reprezentau conexiuni de foarte mare viteză. Traficul mediu de internet fix/locuitor a fost de 29 GB/lună, cu 14% mai mult față de anul precedent. Rata de penetrare a internetului fix la 100 de gospodării a fost de 64% la nivel național în anul 2019, în mediul urban fiind de 75%, iar în mediul rural de 49%.
În ceea ce priveşte internetul mobil, existau, la sfârşitul anului trecut, 12 milioane de conexiuni 4G (+16% creștere anuală), reprezentând 61% din totalul de 19,9 milioane de conexiuni active la internet mobil din țara noastră. Traficul mediu de internet mobil/locuitor a fost de 3,7 GB/lună, cu 41% mai mult față de anul precedent.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național