Andreas Lier (AHK România): Orașele joacă un rol cheie pentru dezvoltarea durabilă a Europei și a României
Telex » Știri 13 aprilie 2022
Orașele joacă un rol cheie pentru dezvoltarea durabilă a Europei și a României, acestea fiind motoare ale economiei, consideră președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), Andreas Lier, citat de Agerpres. „Mai mult ca niciodată, orașele joacă un rol cheie pentru dezvoltarea durabilă a Europei și a României. Acestea sunt motoare ale economiei noastre, locuri unde ne conectăm, creăm, unde inovăm. Acestea sunt centre de servicii, consumă multă energie, dar reprezintă cheia decarbonizării economiei. Am constat, din cauza conflictului recent, cât de importantă este aprovizionarea cu energie și cât de importantă va rămâne. Totuși, orașele sunt o oglindă a unei dezvoltări importante a ceea ce se întâmplă în dezvoltarea societății, a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Tocmai de aceea mă bucur și sunt recunoscător să văd în acest context că există o masă rotundă dedicată siguranței orașelor și gestionării crizelor migratorii (…)”, a afirmat Andreas Lier, la cea de-a zecea ediție a conferinței „Cities of Tomorrow”, organizată de AHK România.
La rândul său, ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer, a subliniat că orașele rămân zonele principale în ceea ce privește energia, managementul deșeurilor, dezvoltarea unor soluții de mobilitate inteligentă și răspunsul la probleme referitoare la educație. „Din ce în ce mai mulți oameni de pe planetă se îndreaptă spre orașe. Nu știu dacă s-a ajuns la un vârf, există tot felul de discuții despre asta, sau dacă oamenii încep să se întoarcă la țară, după cum am început să constatăm în timpul pandemiei. Probabil că imaginea generală nu se schimbă prea mult. De aceea, probabil că orașele rămân zonele principale în ceea ce privește energia, managementul deșeurilor, dezvoltarea unor soluții de mobilitate inteligentă și răspunsul la probleme referitoare la educație și alte aspecte”, a menționat Peer Gebauer.
El a precizat că, în afară de București, mai există orașe în România care au parcurs un drum lung în ultimul deceniu. „Am avut privilegiul ca în prima jumătate de an de mandat să vizitez destul de multe dintre orașele mari, cum ar fi: Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași sau Brașov și Oradea. Am fost foarte impresionat de ceea ce s-a obținut acolo, de evoluții, de faptul că orașele au devenit mai frumoase și plăcute de vizitat. De asemenea, evoluțiile în ceea ce privește mobilitatea și traficul. Desigur, mai sunt mult lucruri de făcut și multe probleme de rezolvat, tocmai de aceea este atât de important să ne întâlnim în acest format și să continuăm acest proces în care privim lucrurile în retrospectivă”, a adăugat Peer Gebauer.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național