Anexa la OPANAF nr. 1.387/2021 a fost modificată: persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România potrivit art. 317 din Codul fiscal pot opta pentru utilizarea regimului UE
Telex » Știri 13 decembrie 2021
În Monitorul Oficial nr. 1.175 din 13 decembrie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 1.942/2021 al ANAF privind modificarea anexei la OPANAF nr. 1.387/2021 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în vederea utilizării unuia dintre regimurile speciale pentru persoanele impozabile care prestează servicii către persoane neimpozabile sau efectuează vânzări de bunuri la distanță, precum și pentru declararea taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 314, art. 315 și art. 3152 din Codul fiscal, în situația în care România este stat membru de înregistrare, precum și pentru modificarea unor prevederi procedurale.
Inițiatorii reamintesc că, prin OG nr. 8/2021, au fost aduse modificări și completări Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, modificări care vizează și prevederile art. 315 alin. (4) din Codul fiscal referitoare la „Regimul special pentru vânzările intracomunitare de bunuri la distanță, pentru livrările de bunuri interne efectuate de interfețele electronice care facilitează aceste livrări și pentru serviciile prestate de persoane impozabile stabilite în Uniunea Europeană, dar nu în statul membru de consum” (regimul UE). Potrivit acestei modificări, și persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România potrivit art. 317 din Codul fiscal pot opta pentru utilizarea regimului UE. „Menționăm că, anterior acestei modificări, regimul UE putea fi utilizat doar de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România potrivit art. 316 din Codul fiscal”, precizează ANAF.
În acest context, al schimbărilor legislative menționate, a fost operată modificarea Anexei la OPANAF nr. 1.387/2021.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice