ANFP: 173.655 de funcții publice la data de 31 decembrie 2020
Telex » Știri 24 februarie 2021
Numărul total de funcţii publice, la data de 31 decembrie 2020, era de 173.655, din care: 133.067 funcţii publice ocupate; 4.193 funcţii publice temporar ocupate; 7.390 funcţii publice temporar vacante; 29.005 funcţii publice vacante, relevă raportul de activitate pentru anul 2020 al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Documentul oferă o imagine de ansamblu asupra principalelor realizări ale instituţiei şi prezintă cele mai importante noutăţi apărute în anul 2020 în ceea ce priveşte sistemul funcţiei publice şi organizarea internă a Agenţiei.
Potrivit raportului, au fost organizate concursuri de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie/conducere, respectiv concursurile de promovare în funcţii publice de conducere pentru 4.770 de funcţii publice.
„În ceea ce priveşte noutăţile, în cursul anului 2020 a fost creată secţiunea «Adresaţi o întrebare» pe site-ul Agenţiei şi a fost înfiinţată o linie telefonică dedicată acordării de consiliere de specialitate. Pe site se găsesc răspunsuri la 109 întrebări, pe tematici precum: mobilitatea, recrutarea şi promovarea funcţionarilor publici, drepturile funcţionarilor publici, suspendarea raportului de serviciu, obligaţiile funcţionarilor publici, reorganizarea instituţiei publice, comisii de disciplină, răspunderea funcţionarului public, perfecţionarea profesională etc.”, precizează ANFP, într-un comunicat.
Direcţiile de acţiune a ANFP, pentru anul 2021, au în vedere regândirea şi modernizarea serviciului public, prin susţinerea activă a digitalizării, atragerea de finanţare externă, derularea de parteneriate cu societatea civilă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile