Angela Martin, în dialog cu tinerii cititori, la MNLR
Numărul 15, 17-23 apr. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) organizează vineri, 19 aprilie 2024, ora 18.30, la sediul din str. Nicolae Crețulescu 8, în cadrul proiectului Observator Lyceum, o întâlnire cu scriitoarea Angela Martin, autoare a romanului Valentina (Editura Polirom, 2023).
„Angela Martin creează lumi credibile, fascinant de concrete – lumea Aradului, cea din Sînnicolau sau cea de la Viena – într-un context istoric care marchează multe dintre personaje. Totodată, autoarea surprinde în culori vii felurile inovative în care oamenii reușeau să-și procure hrană și libertate spirituală, construind astfel și o mică saga a supraviețuirii în procustianul regim comunist“, a afirmat Doina Ioanid, citată într-un comunicat al organizatorilor.
Angela Martin, eseistă, traducătoare, a fost redactor de limbă spaniolă la Radiodifuziunea Română, redactor la Editura Cartea Românească, director al Direcției Generale de Dialog Cultural Internațional din Ministerul Culturii, vicepreședintă a Fundației Culturale Române și a Institutului Cultural Român, redactor-șef al revistei Cultura. A publicat articole de presă, volume de convorbiri și eseuri, poeme. A inițiat și a coordonat antologii de critică, a îngrijit ediții definitive de opere. A tradus proză și critică literară din limbile spaniolă și franceză. A fost distinsă cu ordine naționale în România, Brazilia și Italia, precum și cu premii ale mai multor reviste culturale din România.
Observator Lyceum este un proiect inițiat de revista Observator cultural în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și cu Librăriile Cărturești, cu scopul de a crea o platformă de comunicare între scriitori români contemporani și cititori aflați la început de drum.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice