ANOFM acordă șomerilor un stimulent pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizației de șomaj
Numărul 9, 6-12 mar. 2024 » Direct de la sursă
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că oferă un stimulent financiar șomerilor indemnizați care se încadrează în muncă înainte de încheierea perioadei de acordare a indemnizației de șomaj. Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, șomerii indemnizați care se angajează cu normă întreagă beneficiază de o sumă lunară ce reprezintă 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățiți să primească această indemnizație. Această măsură este susținută de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM oferind o gamă largă de servicii și sprijin financiar pentru facilitarea accesului la piața muncii a persoanelor înregistrate în evidențele agenției.
În luna ianuarie 2024, ANOFM a asigurat plata sumei de 1.679.925 lei, destinată completării veniturilor salariale pentru un număr de 6.165 noi angajați proveniți din rândurile șomerilor indemnizați. Această măsură este parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri active, care au totalizat plăți de 178.703.520 lei în aceeași lună.
"Măsurile active aplicate de ANOFM vizează o abordare dinamică și eficientă a nevoilor pieței forței de muncă, încurajând crearea de locuri de muncă durabile și sprijinirea angajatorilor în procesul de recrutare a persoanelor din grupuri cu acces dificil pe piața muncii" a declarat Florin Cotoșman, președintele ANOFM.
Cei interesați pot găsi mai multe informații despre măsurile oferite de ANOFM și despre modul în care pot beneficia șomerii de aceste oportunități pe site-ul www.anofm.ro sau le pot solicita de la cea mai apropiată agenție pentru ocuparea forței de muncă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane