ANPC: Număr de WhatsApp pentru urgențele consumatorilor
Telex » Știri 8 februarie 2022
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, pune la dipoziția consumatorilor un număr special de telefon, respectiv 0790.219.551, folosit exclusiv în aplicația WhatsApp, pentru sesizarea neregulilor cu caracter de urgență. Potrivit unui comunicat al ANPC citat de Agerpres, la acest număr, care nu va folosi funcția de apel video sau cu voce, sunt așteptate mesajele scrise și imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgență în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul țării. Mai exact, este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică și gaze naturale, cazuri de debranșări, pentru neplată a unor facturi greșite la energie încă necorectate, precum și situații urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.
Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competența legală de soluționare a instituției și le vor da curs.
ANPC precizează că mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamațiile realizate în mod curent.
„Primirea reclamațiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, în funcție de raza teritorială în care își desfășoară activitatea operatorul economic reclamat. Reclamațiile se fac în format scris - transmise prin poștă -, în format electronic sau se depun personal, pentru soluționarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege”, se arată în comunicat.
Formularul de reclamație online se află pe site-ul instituției, aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice