ANPC și Romalimenta colaborează pentru respectarea reglementărilor în comercializarea produselor alimentare
Telex » Știri astăzi, 9:00
Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și cei ai Romalimenta vor să colaboreze pentru a asigura un nivel ridicat de conformitate în sectorul produselor din carne, promovând în același timp o concurență loială între producători și comercianți, a anunțat autoritatea de control, citată de Agerpres. Conform ANPC, discuțiile inițiate de instituție cu reprezentanții structurilor asociative din diverse domenii a continuat, pe 22 noiembrie 2024, cu cei ai Federației Patronatelor din Industria Alimentară - Romalimenta.
„În cadrul întâlnirii au fost abordate chestiuni legate de etichetarea corectă a produselor, a necesității existenței, așa cum prevede legislația în vigoare a etichetelor traduse în limba română pe toate produsele din import, cu atât mai mult cu cât se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, un sezon de vârf comercial al anului”, se menționează în comunicat.
Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, și reprezentanții Romalimenta au subliniat importanța colaborării între autorități și industria alimentară pentru a asigura o informare corectă a consumatorilor privind conținutul și originea produselor din carne și a respecta normele privind starea termică a produselor comercializate și modul în care pot fi evitate neconformitățile legate de comercializarea cărnii vrac sau ambalate.
De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre colaborarea celor două părți pentru definitivarea ghidului de bune practici în domeniul produselor din carne.
„Dialogul deschis și colaborarea strânsă între ANPC și reprezentanții industriei alimentare sunt esențiale pentru a garanta că drepturile consumatorilor sunt respectate și că produsele de pe piață îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Ne dorim ca acest parteneriat să aducă beneficii concrete pentru toți consumatorii”, a afirmat Sebastian Hotca.
Conform sursei citate, ANPC și Romalimenta vor continua dialogul pentru a identifica soluții practice și pentru a asigura un nivel ridicat de conformitate în sectorul produselor din carne, promovând în același timp o concurență loială între producători și comercianți.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național