ANPD are noi competenţe pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de tehnologie asistivă
Numărul 49-50, 18 dec. 2018 - 14 ian. 2019 » Direct de la sursă
Guvernul a aprobat o hotărâre de completare a HG nr. 50/2015 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD). Prin noul act normativ, instituţia dobândeşte noi competenţe pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de tehnologie asistivă.
ANPD va putea acorda persoanelor cu dizabilităţi subvenţii din fonduri externe nerambursabile, pentru ca acestea să poată achiziţiona tehnologie asistivă, respectiv acele echipamente sau produse care sunt utilizate pentru a le creşte, menţine sau îmbunătăţi capacităţile funcţionale. Este vorba despre dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanțate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, măsură se înscrie într-un context instituțional amplu, prin care se urmăreşte creşterea oportunităţilor de integrare a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii, dar și a calității vieții acestora, prin facilitarea achiziţiei de tehnologie asistivă, în scopul adaptării locului de muncă la nevoile acestor persoane. Iniţiativa urmează a fi susţinută prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională