ANRE: Energia electrică pentru populație se va ieftini cu până la 9,04% în 2017
Telex » Știri 15 decembrie 2016
Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, pentru al doilea an consecutiv, reducerea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a preţului pentru energia electrică reactivă la operatorii de distribuţie concesionari pentru anul 2017, tarifele urmând a scădea cu până la 9,04%. „Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuţie concesionari şi a calculelor preliminare a veniturilor reglementate, cu luarea în considerare a corecţiilor anuale efectuate conform cadrului de reglementare în vigoare, tarifele calculate pentru anul 2017 înregistrează, faţă de anul 2016, scăderi cuprinse între 3,80% şi 9,04%”, precizează ANRE, într-un comunicat.
Astfel, tarifele de distribuţie pentru consumatorii casnici clienţi ai Enel Distribuţie Banat scad cu 9,04%, în timp ce pentru clienţii Enel Distribuţie Dobrogea scad cu 6,36%. În cazul clienţilor E-Distribuţie Muntenia (fosta Enel), aceste tarife scad cu 8,37%, iar pentru pentru consumatorii casnici clienţi ai E.ON Moldova Distribuţie tarifele se diminuează cu 3,80%. Pentru consumatorii casnici clienţi ai CEZ Distribuţie, tarifele se micşorează cu 4,55%, pentru cei ai Electrica Distribuţie Muntenia Nord – cu 7,92%, iar pentru Electrica Distribuţie Transilvania Nord cu 5,98%. Pentru consumatorii casnici clienţi ai Electrica Distribuţie Transilvania Sud, scăderea este de 3,87%.
„Apreciem că scăderea tarifelor specifice de distribuţie va avea un impact favorabil pentru utilizatorii serviciului de distribuţie, deopotrivă casnici şi noncasnici, de pe teritoriul întregii ţări şi că va avea un efect antiinflaţionist, care se poate regăsi în diminuarea costurilor agenţilor economici consumatori de energie electrică, cu avantajul creşterii competitivităţii acestora şi al diminuării preţurilor bunurilor şi serviciilor”, adaugă reprezentanţii ANRE.
(Sursa: News.ro)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial