ANRE: Planul Național Integrat Energie Schimbări Climatice al României trebuie modificat de urgență
Telex » Știri
8 iulie 2022
Planul Național Integrat Energie Schimbări Climatice trebuie modificat de urgență, întrucât, de când a fost acesta elaborat, Comisia Europeană a venit cu două rânduri de propuneri noi privind creșterea producției de energie din surse regenerabile, a afirmat, într-o conferință de specialitate, Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres. „Este nevoie de reevaluarea urgentă a Planului Național Integrat Energie Schimbări Climatice, după ce Comisia Europeană a propus, între timp, două pachete de măsuri, Fit for 55 și RePowerEU”, a arătat Bege.
El a susținut că există anumite neconcordanțe între PNIESC și Planul de dezvoltare pe 10 ani al Transelectrica.
„Flexibilizarea rețelei este absolut necesară, dacă vrem să integrăm și să construim capacități de regenerabile. De altfel, noi avem în acest moment în dezbatere publică un pachet de reglementări care targetează exact acest lucru, flexibilizarea rețelei”, a completat oficialul ANRE.
În luna aprilie, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a afirmat că România va începe în acest an actualizarea Planului Național Integrat Energie Schimbări Clinatice, iar obiectivul pe care îl avem acum - de 30,7% pentru energia regenerabilă până în 2030 - va fi crescut simțitor. „Ne dorim să instalăm capacități de 950 de MW până în 2024, Vom începe în acest an actualizarea Planului Național Integrat Energie Schimbări Climatice, iar ținta de 30,5% va crește simțitor”, a spus Dan Drăgan.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc