ANSVSA a dat amenzi de 351.000 de lei pe litoral, săptămâna trecută
Telex » Știri 13 august 2019
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat amenzi de 351.000 de lei pe litoral, săptămâna trecută, unui număr de 37 de unităţi care au pus în pericol sănătatea oamenilor, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unităţi.
Controalele au vizat 167 de unităţi de alimentaţie publică, trei pizzerii, cinci cantine, două cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, două supermarketuri, un depozit alimentar, două unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate.
În urma acestor controale s-au constatat manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi fapul că probele de preparate culinare nu au fost menţinute 48 de ore.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, șase unităţi tip fast-food, șase unităţi tip bufet, o rulotă, trei magazine alimentare, trei baruri, patru laboratoare cofetărie/patiserie şi o unitate de procesare lapte au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei.
Totodată, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food.
De asemenea, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival, 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice