ANSVSA: Proiectul de ordin privind funcționarea Gospodăriei Țărănești a fost finalizat și trimis spre aprobare
Numărul 44, 6-12 nov. 2024 » Direct de la sursă
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat și trimis pentru aprobare proiectul de ordin privind funcționarea Gospodăriei Țărănești, care furnizează alimente de origine non-animală. „ANSVSA își continuă eforturile de simplificare a legislației pentru unitățile de capacitate mică, având ca scop sprijinirea producției locale și promovarea dezvoltării comunităților rurale din România. ANSVSA reafirmă angajamentul de a garanta alimente sigure pentru consumatori, respectând toate normele de siguranță alimentară. Prin promovarea produselor locale, dorim să încurajăm un sistem alimentar mai sănătos și echitabil, care să susțină atât micii producători români, cât și consumatorii”, se menționează într-un comunicat al Autorității.
„Simplificarea legislației este o prioritate esențială pentru mine, iar dezvoltarea comunităților locale este crucială pentru construirea unei economii rurale durabile și reziliente. Această inițiativă semnificativă va transforma potențialul agriculturii românești în realitate, oferind alimente de calitate și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile locale”, a declarat dr. Ioan Oleleu, vicepreședinte al ANSVSA, citat în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial