Anul acesta au fost efectuate 70.660 controale silvice, până la finalul lunii septembrie
Telex » Știri 18 octombrie 2019
Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin Direcţia Control Silvic şi Cinegetic, dar şi prin structurile din subordinea sa, respectiv Gărzile Forestiere, a derulat, în primele nouă luni ale acestui an, 70.660 acţiuni de control în toată ţara, respectiv 44 de controale zilnice, la nivel naţional, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, citat de Agerpres. Astfel, în ceea ce priveşte administrarea pădurilor, cele 9 Gărzi Forestiere au efectuat 27.215 controale, în urma cărora s-a constatat un volum de lemn tăiat ilegal, verificat, de 54.169 mc, cu o valoare a pagubelor din tăieri ilegale de aproximativ 33 milioane lei. Totodată, au fost aplicate 4.116 contravenţii pentru tăieri de arbori, cu o valoare a amenzilor aplicate de 7,5 milioane lei.
De asemenea, în perioada menţionată, au fost constatate 4 infracţiuni şi 8 contravenţii cu privire la incendierea pădurilor şi au au fost efectuate 45.126 acţiuni de control vizând circulaţia materialului lemnos, în urma cărora s-au constatat 2.223 contravenţii, cu o valoare a amenzilor aplicate de 4,8 milioane lei, şi au fost confiscaţi 8.369 mc.
Referitor la controlul instalaţiilor depozitelor de materiale lemnoase, au fost efectuate 2.902 acţiuni, în urma cărora s-au constatat 1.079 contravenţii cu o valoare a amenzilor aplicate de 4,1 milioane de lei şi s-a confiscat material lemnos de aproximativ 8.000 metri cubi.
În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, au fost efectuate 22.628 acţiuni de control al exploatării parchetelor, în urma cărora s-au constatat 570 contravenţii şi s-au aplicat amenzi în valoare de 1,4 milioane lei. Totodată, au fost finalizate 23.924 inspecţii şi controale tematice programate şi 2.141 inspecţii şi controale, ca urmare a sesizărilor, petiţiilor, memoriilor etc.
În urma verificărilor, au fost înregistrate la parchetele de pe lângă instanţele de judecată 6 dosare penale.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial