APAPR derulează o campanie de informare și conștientizare privind Pilonul 2 de pensii private, până la finalul lunii noiembrie
Telex » Știri 8 octombrie 2024
Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) derulează, până la finalul lunii noiembrie, o campanie națională de informare și conștientizare privind Pilonul 2 de pensii private, precum și drepturile românilor în acest sistem de economisire pe termen lung, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. „APAPR anunță lansarea unei noi campanii naționale de informare privind Pilonul 2 de pensii private obligatorii: «Lucrurile bune au nevoie de timp să crească». La fel ca o pădure, Pilonul 2 crește sănătos încă din 2008, ajungând astăzi la active nete administrate în valoare de 150 miliarde lei (30 miliarde euro), dintre care aproape o treime reprezintă câștigul net adus de investiții”, se menționează în comunicat.
Conform sursei citate, campania, derulată împreună cu agenția parteneră Rogalski Damaschin PR, se va desfășura pe TV și online până la finele lunii noiembrie 2024. „Este pentru al șaptelea an consecutiv când APAPR derulează campanii naționale cu obiectivul de a crește gradul de informare și conștientizare privind Pilonul 2 de pensii private, precum și drepturile românilor în acest sistem de economisire pe termen lung. Site-ul de campanie este www.pilonul2.ro , unde românii pot să își verifice foarte simplu și rapid apartenența la un fond de pensii private, precum și valoarea contului personal. În prezent, doar unul din opt români este conectat digital la Pilonul 2, verificându-și online contul de pensie privată”, se mai precizează în comunicat. Potrivit datelor APAPR, la Pilonul 2 sunt înscriși 8,2 milioane de români, adică marea majoritate a populației active a țării, dintre care jumătate (peste 4 milioane) contribuie regulat, lună de lună. Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populației, după depozitele bancare.
„Pentru cea mai mare parte a populației, Pilonul 2 reprezintă de altfel singura sursa de acumulare financiară pe termen lung, în special în cazul românilor cu venituri mici, care au dificultăți să economisească prin alte instrumente”, se mai spune în comunicat.
Conform sursei citate, APAPR a sărbătorit în vara acestui an 20 de ani de activitate, fiind înființată odată cu adoptarea Legii 411/2004 care guvernează Pilonul 2 de pensii private.
„În toată această perioadă, APAPR a contribuit, prin dialog instituțional profesionist și eficient, la protejarea arhitecturii generale a sistemului de pensii private și a intereselor milioanelor de români care își depun banii și speranțele în fondurile de pensii pentru un viitor mai bun”, precizează sursa citată.
Pentru a marca acest moment de maturizare instituțională, APAPR va organiza la București, în aprilie 2025, lucrările bi-anuale ale Adunării Generale a Membrilor PensionsEurope, organizația-umbrelă la nivel european a asociațiilor de fonduri de pensii de pe continent. Împreună, fondurile de pensii private ale membrilor PensionsEurope gestionează active în valoare de aproape 5 trilioane de euro în beneficiul a 90 de milioane de cetățeni europeni.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile