„Apele Române” au aplicat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni
Telex » Știri 30 mai 2022
Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a aplicat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale acestui an, pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. În luna aprilie, în cadrul a peste 600 de controale, inspectorii din cadrul ANAR au aplicat amenzi în valoare de 873.500 lei, dintre care, în cel mai mare cuantum și cel mai mare număr de controale au fost (defalcate) pentru balastiere - 89 controale, amenzi: 430.000 lei; stații de epurare - 67 controale, amenzi: 75.000 lei; salubrizări - 220 controale, amenzi: 12.500 lei; alte folosințe - 207 controale, amenzi: 281.000 lei; poluări accidentale - 3 controale, amenzi: 75.000 lei.
În primele patru luni (ianuarie-aprilie) ale anului 2022, la nivel național, inspectorii din cadrul ANAR au aplicat, în cadrul a 2.525 de controale, amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei și au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală. Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale (1.470.000 lei - 47% din totalul amenzilor aplicate) și pentru alte folosințe (1.171.000 lei - 38% din total).
Echipele de inspectori din cadrul ANAR acționează în teren prin verificarea și, după caz, sancționarea celor care nu respectă legislația din domeniul apelor. În cadrul acțiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor și a lucrărilor afectate la starea inițială prin aplicarea principiului „poluatorul plătește”.
Activitățile Inspecției Administrației Naționale „Apele Române” sunt în plină desfășurare și se vor intensifica în perioada imediat următoare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice