Apetitul pentru carnea de pui va susține relansarea producției mondiale de carne în următorul deceniu
Telex » Știri 20 iulie 2020
Pesta porcină africană şi pandemia de coronavirus lovesc producţia de carne pentru moment, însă nu vor putea opri expansiunea industriei în următorul deceniu, graţie în mare parte apetitului lumii pentru carnea de pui, informează Bloomberg, citată de Agerpres. Producţia mondială de carne va creşte cu 12% până în 2029, iar carnea de pasăre va fi responsabilă pentru jumătate din această creştere, pe măsură ce ţări precum Brazilia şi China vor majora producţia, se arată într-un raport elaborat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
Cele două organizaţii au anunţat că producţia mondială de carne îşi va reveni treptat până în 2025, după ce a atins un punct minim în acest an din cauza pestei porcine africane şi a impactului potenţial al pandemiei de coronavirus.
Însă, creşterea producţiei de carne este o veste proastă pentru mediul înconjurător. Emisiile de carbon de pe urma agriculturii ar urma să crească cu 6% în următorul deceniu iar şeptelul va fi responsabil pentru cea mai mare parte din amprenta poluantă a sectorului agricol, susţine raportul OECD şi FAO. Chiar dacă îngrijorările legate de mediu şi sănătate vor determina mai mulţi consumatori din ţările bogate să treacă la o dietă bazată pe plante, oamenii din pieţele emergente continuă să adauge mai multă carne şi produse lactate la dieta lor.
Ţările cu venituri medii şi reduse nu vor trece în masă la o dietă pe bază de plante în următorul deceniu, susţine Holger Matthey, economist la FAO. „Acest lucru ne arată că trebuie să facem mai multe în termeni de sustenabilitate, promovare şi altele”, a explicat Matthey.
Carnea de pui este prima alegere pentru consumatorii din ţările în curs de dezvoltare graţie preţurilor reduse, subliniază raportul OECD-FAO. Însă chiar dacă consumul global de carne va creşte, va creşte într-un ritm mult mai lent decât în trecut.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial