APIA: 31 decembrie, termen-limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru motorina utilizată în agricultură, pentru 2025
Numărul 48, 4-10 dec. 2024 » Direct de la sursă
Fermierii pot depune, până la 31 decembrie 2024 inclusiv, cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2025, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), citată de Agerpres. Cererile pot fi depuse la Centrele Județene ale APIA sau al Municipiului București pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafață.
„Acordul prealabil pentru finanțare prin rambursare se emite de către Centrele Județene APIA, în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la termenul limită de depunere al cererii. Conform articolului unic din hotărârea nr. 1228 din 8 decembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 1109 din 11 decembrie 2023, perioada de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014 se prelungește până la data de 31 decembrie 2026”, se menționează în comunicat.
Conform APIA, persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național