APIA: Cererile de plată pentru ajutoare de stat se depun, prin mijloace electronice, până la 30 aprilie
Telex » Știri 27 aprilie 2020
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte beneficiarilor că, până la 30 aprilie 2020, la Centrele judeţene ale instituției se primesc, prin mijloace electronice (telecomunicaţii), următoarele: ▪ cereri de plată aferente trimestrului I pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 1727/2015, cu completările şi modificările ulterioare; ▪ cereri de plată aferente serviciilor prestate pentru luna martie şi trimestrul I pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, în conformitate cu prevederile HG nr. 1179/2014, cu completările şi modificările ulterioare; ▪ deconturile justificative aferente trimestrului III pentru Măsura M14 - Bunăstare animale - pachet a) şi pachet b).
„În ceea ce priveşte Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, Formularul cererii de plată va fi transmis către fermieri prin mijloace electronice de către funcţionarii Centrelor Judeţene ale APIA sau poate fi descărcat de către aceştia de pe site-ul APIA: www.apia.org.ro”, precizează APIA, într-un comunicat.
Toate documentele aferente cererilor de plată pentru Măsura M14 privind bunăstarea animalelor, documentele aferente Ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor şi cele pentru Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pot fi scanate şi încărcate de fiecare fermier pe un server extern (FTP) pus la dispoziţie de APIA, unde vor avea drepturi doar de încărcare, sau vor fi transmise Centrelor Judeţene ale APIA prin orice mijloace electronice (telecomunicaţii).
APIA precizează că măsurile privind depunerea electronică a cererilor de plată au fost instituite prin Ordinul nr.89/03.04.2020 pentru a veni în sprijinul beneficiarilor şi pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative ale epidemiei de coronavirus asupra activităţilor din sectorul agricol.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile