APIA: Piața moto din România a crescut cu 4,7%, la șapte luni
Telex » Știri 19 august 2020
Înmatriculările totale de motociclete, ATV-uri şi scutere au crescut în România, în primele şapte luni, cu 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), informează Agerpres. Potrivit sursei citate, anul 2020 a debutat cu o creştere consistentă a înregistrărilor de motocicluri, respectiv cu 30,5% în ianuarie şi cu 63% în februarie. Ulterior, martie a reflectat primele îngrijorări legate de pandemie printr-o uşoară scădere (-0,6%) şi a ajuns la o diminuare abruptă de 59,1%, în aprilie. De asemenea, analiza sectorială relevă că scăderea s-a făcut simţită şi în luna mai (-12,9%), după care s-a reintrat pe un trend pozitiv în lunile iunie (+33,8%) şi iulie (+10,5%).
În urma acestei evoluţii, după primele şapte luni din 2020 se consemnează o creştere generală de 4,7% a înmatriculărilor totale de motociclete, ATV-uri şi scutere.
Pe segmente, datele DRPCIV arată scăderi la motociclete (- 8,4%) şi la scutere (- 22,9%). Pe de altă parte, ATV-urile au consemnat un avans de 27%, la finele lunii iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.
Din punctul de vedere al analizei teritoriale, principalele judeţe în care s-au înmatriculat cele mai multe motociclete sunt: Municipiul Bucureşti - cu 426 de unităţi (41,3% din total), Ilfov (67 de unităţi, echivalentul a 6,5% din total), Cluj (56 exemplare; 5,4% din total), Constanţa (42 de unităţi şi 4,1% din total) şi Sibiu (37 exemplare şi 3,6% din total).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice