APIA primește cereri de plată pentru ajutorul de stat privind prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite
Telex » Știri 3 martie 2020
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte cereri de plată aferente anului 2020 pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, informează Agerpres. „În conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 51/19.02.2020, Cererile de plată se vor depune la Centrele judeţene APIA şi al Centrului Municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai 2020, de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017 sau/şi 3/2018”, spun reprezentanţii APIA.
Beneficiarii care vor depune cererile de plată după data de 15 mai, respectiv până la data de 9 iunie 2020 inclusiv, vor avea o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai 2020 inclusiv.
Pe de altă parte, formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse, fără aplicarea de penalităţi, până la data de 2 iunie 2020 inclusiv. Formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse şi după data 2 iunie 2020, dar nu mai târziu de 9 iunie 2020, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă formularul de modificare ar fi fost depus până la data de 2 iunie 2020 inclusiv.
În funcţie de tipul plăţii solicitate, dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă documentele doveditoare privind efectuarea lucrărilor de înfiinţare, împrejmuire şi întreţinere, specificate în capitolul V din Formularul-tip de cerere de plată pentru anul 2020.
Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” este aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice