Aplicarea IFRS 9 și IFRS 16 în contextul crizei generate de coronavirus. Documente elaborate de Fundația IFRS
Numărul 23-24, 16-29 iunie 2020 » Direct de la sursă
În contextul pandemiei de COVID-19, Fundația IFRS a publicat două documente de interes pentru utilizatorii standardelor de raportare financiară: IFRS 9 și COVID-19, respectiv IFRS 16 și COVID-19.
Primul dintre acestea, IFRS 9 și COVID-19, răspunde întrebărilor privind aplicarea IFRS 9 Instrumente financiare în această perioadă de incertitudine economică generată de pandemie. Documentul a fost elaborat ca răspuns la solicitarea G20 pentru a furniza informații prospective privind pierderile de credit și pentru a oferi în timp util informații transparente cu privire la modificările riscului de credit. Publicația are scop educațional, subliniind dispozițiile din cadrul IFRS 9 care sunt relevante pentru companii, având în vedere modul în care pandemia generată de COVID-19 afectează contabilizarea pierderilor de credit preconizate.
Similar, cel de-al doilea document, IFRS 16 și COVID-19, oferă răspunsuri la întrebările legate de aplicarea IFRS 16 Contracte de leasing pentru concesiunile acordate ca urmare a pandemiei de COVID-19. Și acest document a fost elaborat în scop educațional, evidențiind dispozițiile din IFRS 16 și alte IFRS-uri care sunt relevante pentru companii în contabilizarea concesiunilor acordate ca urmare a pandemiei de COVID-19.
Cele două documente nu aduc modificări sau completări la IFRS 9 Instrumente financiare, respectiv IFRS 16 Contracte de leasing, ci sunt menite să sprijine aplicarea consecventă și corectă a acestor standarde.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național