Aplicația InfoCons arată alertele rapide în timp real pentru siguranța alimentelor la nivelul UE
Numărul 12, 30 mar. - 5 apr. 2022 » Roza vânturilor
Aplicația InfoCons arată alertele rapide în timp real pentru siguranța alimentelor la nivelul Uniunii Europene; astfel, consumatorii pot evita achiziționarea/consumarea unui produs regăsit în alertele pentru siguranța alimentară, conform unui comunicat citat de Agerpres. Consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la „nedeterminat”, până la „serios”), dar și în ce țară a fost emisă alerta respectivă.
„Prin scanarea codului de bare, aplicația gratuită InfoCons redă într-o fracțiune de secundă: alergenii, cantitatea de zahăr; cantitatea de sare; tipurile și numericul de E-uri (aditivi alimentari), caloriile, distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv”, se menționează în comunicat.
Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă și până la cea mai veche, alertele pentru siguranța alimentelor pot fi accesate rapid și ușor din butonul „i”.
Totodată, consumatorii pot afla țările vizate, gradul de risc (de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum și ultimele actualizări, care sunt afișate odată deschisă lista alertelor pentru siguranța alimentelor din aplicația InfoCons.
De asemenea, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor și secțiunea SOS cu numere de urgență județene, naționale și internaționale
Aplicația InfoCons oferă accesul rapid la numerele utile de urgență: Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului prin butonul de SOS - denumire pe care o poartă și secțiunea cu numere de urgență din cadrul aplicației - pe care consumatorii îl pot apăsa la nevoie. Aceste numere de urgență se regăsesc în secțiunea SOS din cadrul aplicației.
„Numerele de urgență aferente României se regăsesc afișate în aplicația InfoCons în trei limbi: română, engleză și ucraineană. Mai departe, în funcție de zona în care se află, consumatorul poate selecta județul din lista ce cuprinde toate județele țării. În urma selectării, vor fi afișate numerele utile din județul vizat, în limbile română și engleză”, se mai precizează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial