Aplicație care măsoară starea tehnică a drumurilor
Numărul 48-49, 19 dec. 2017 - 15 ian. 2018 » Conectarea la era digitală
O aplicație care măsoară starea tehnică a drumurilor a fost lansată, pentru prima dată în România, la Galați, de reprezentanți ai Universității Urbino din Italia, informează News.ro. Cu ajutorul acestui instrument pot fi furnizate informații privind existența de gropi sau denivelări ale șoselelor parcurse de șoferii utilizatori. Pe baza informațiilor, autoritățile pot concepe strategii pentru întreținerea și refacerea străzilor.
Aplicația, denumită SmartRoadSense, a fost prezentată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, la eveniment participând reprezentanți ai Universității Urbino din Italia, ai instituției de învățâmânt din Galați și studenți.
Cu ajutorul aplicației, care se instalează de către șoferi pe telefonul mobil, se pot transmite informații care formează o hartă și care măsoară starea tehnică a structurii rutiere stradale prin vibrațiile transmise în timp real în momentul conducerii vehiculului. Aceste informații sunt prelucrate de softul SmartRoadSense, realizat de Universitatea de informatică din Urbino.
„Dorim să implicăm publicul, cetățenii, să contribuie la sustenabilitatea drumurilor și infrastructurii drumurilor. Așa că, luăm avantajul telefoanelor inteligente care conțin diferiți senzori cum este accelerometrul și pot simți vibrațiile mașinii, iar în acest fel putem înregistra date despre drumuri, fără intervenția utilizatorilor prin această aplicație. Datele sunt colectate în anonimat, sunt adunate într-un server și sunt calculate și studiate pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor”, a spus Alessandro Bogliolo, profesor și coordonator al proiectului SmartRoadSens de la Universitatea Urbino din Italia.
Aplicația este gratuită, poate fi descărcată de orice persoană, astfel încât autoritățile pot concepe strategii pentru întreținerea și refacerea străzilor.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial