Aplicație InfoCons pentru a afla instant informații utile despre ingrediente, aditivi și calorii din alimente
Numărul 46, 8-14 dec. 2021 » Roza vânturilor
Organizația pentru Protecția Consumatorilor - InfoCons a lansat o aplicație prin care consumatorii pot afla instant, printr-o simplă scanare a codului de bare, informații utile despre ingrediente, numărul și tipul aditivilor alimentari, calorii, precum și cantitățile de sare și zahăr din produsele alimentare, informează Agerpres. „Este prima aplicație care te ajută să decizi tu pentru tine, fără a mai fi influențat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje. Astfel, ce mănânci, cât mănânci, ce cumperi, cât cumperi, de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale. Aplicația InfoCons, fiind la început de drum, este un pionier în domeniu și așteptăm ca fiecare dintre consumatori să ne împărtășească bunele și relele, pentru a o putea dezvolta, dar și de a o completa cu produse care astăzi nu se regăsesc în baza de date. Este o aplicație care te ajută și când călătorești: ești în Dubai, în Grecia sau în Rusia, în China sau în Finlanda, cu ajutorul aplicației InfoCons, poți tu să decizi pentru tine ceea ce mănânci și ce cumperi. Ia atitudine, nu te lăsa influențat, decide tu pentru tine!”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea, într-un comunicat.
Totodată, consumatorii pot genera o listă de produse preferate pentru a afla instant cantitatea totală pe care aceste produse o au din punct de vedere al: aditivilor alimentari și tipul acestora, sare, zahăr și calorii. Astfel, ei pot decide dacă vor consuma sau nu toate aceste produse în funcție de rezultatele obținute.
Potrivit sursei citate, aplicația InfoCons este un instrument dedicat pentru protecția consumatorilor, gândită și dezvoltată pentru a facilita procesul de achiziționare a produselor și citire a etichetelor. Toți consumatorii indiferent de vârstă, gen sau locație pot utiliza acest instrument care le oferă o radiografie instantă a informațiilor de pe etichetă.
Aplicația InfoCons se descarcă gratuit și este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel iOS.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane