Aproape o treime dintre candidații care vor un job nou țintesc automat și o schimbare a domeniului de activitate
Numărul 21-22, 31 mai - 13 iun. 2023 » Roza vânturilor
Aproape o treime (30%) dintre profesioniștii candidați pentru poziții manageriale din România vor să schimbe industria în care lucrează atunci când iau în considerare un nou job, potrivit Pronext, companie de impresariat pentru candidați seniori, experți și manageri din România, relatează Agerpres. "Am identificat două motive principale ale candidaților care doresc o schimbare a industriei: nevoia de diversitate și de noi provocări profesionale, pe de o parte, și dorința de a diminua vulnerabilitățile în contextul incertitudinii contextului economic actual, pe de altă parte. Tot mai mulți candidați conștientizează că pe măsură ce dobândesc mai multe cunoștințe și își dezvoltă competențe noi care îi ajută să se adapteze mai ușor unor medii organizaționale diferite de cel actual, li se reduce vulnerabilitatea în cazul unei situații de criză", a declarat Andreea Voicu, HR Strategist Pronext.
Tendința de creștere a interesului pentru noi industrii în rândul candidaților s-a accelerat în 2022-2023 în comparație cu anul 2019, perioada pre-pandemică, spre exemplu, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, pandemia i-a învățat pe manageri că nicio industrie nu este stabilă, iar acest lucru a generat o reconversie accelerată a profesioniștilor din domeniile afectate către altele care poate nici nu ar fi prezentat interes până atunci.
În acest context, se observă pe piața muncii o schimbare de mentalitate care s-a extins în ultimii trei ani în majoritatea industriilor. În mod concret, există un interes în creștere în rândul candidaților pentru industriile din zona de digitalizare, automatizare și energie verde, aceste domenii fiind asociate de manageri cu joburile viitorului. Noua tendință este complementară schimbărilor care se produc în domeniul recrutării în anul 2023, o perioadă în care piața muncii este în continuare una a candidaților și există în continuare un dezechilibru între competențele aplicanților și nevoile companiilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane