Aproximativ 82% dintre angajați s-ar adapta cu lucrul zilnic la birou dacă angajatorul ar solicita acest lucru
Numărul 41, 16-22 oct. 2024 » Roza vânturilor
Peste 82% dintre angajați nu ar avea nicio problemă să lucreze zilnic de la birou dacă angajatorul ar decide acest mod de lucru în viitor și, chiar dacă o parte dintre ei recunosc că nu le-ar fi ușor să renunțe la lucrul de la distanță, s-ar adapta destul de rapid, arată rezultatele unui sondaj publicat de un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A. „Reîntoarcerea la birou a devenit un fenomen tot mai evident în acest an, iar angajații se adaptează treptat la modul de lucru de dinainte de pandemie. Peste 82% dintre angajați nu ar avea nicio problemă să lucreze zilnic de la birou dacă angajatorul ar decide acest mod de lucru în viitor și, chiar dacă o parte dintre ei recunosc că nu le-ar fi ușor să renunțe la lucrul de la distanță, s-ar adapta destul de rapid, potrivit unui sondaj realizat recent de Genesis Property în rândul a 1.168 de respondenți la nivel național”, menționează cercetarea.
Conform unui comunicat citat de Agerpres, separarea mai bună între job și viața personală (45%) și interacțiunea cu colegii (53%) sunt cele mai importante motive pentru care angajații sunt deschiși să revină mai mult sau complet la birou. Mai mult de atât, dacă angajatorul ar impune lucrul la birou, mai puțin de 18% dintre angajați ar începe să-și caute alt job remote sau hibrid sau ar alege să-și dea demisia din rolul actual.
„Asistăm încă de la începutul acestui an la un fenomen de revenire la stilul de lucru de dinainte de pandemie. Oamenii preferă să vină tot mai des la un birou care este acum mult mai modern decât acum câțiva ani și care le oferă mult mai multe facilități. Noile spații susțin mai bine ca niciodată interacțiunea cu colegii și sentimentul de apartenență la o comunitate, unde sunt împărtășite valori comune”, a afirmat Marcela Stancu, Community director, Genesis Property, citată în comunicat. Schimbările în mediul de lucru post-pandemic nu sunt uniforme, în contextul în care aproape 60% dintre angajați susțin că biroul lor a rămas neschimbat în ultimii 4 ani, peste 11% spun că spațiul este mai mic acum, iar aproape 8% se plâng că au la dispoziție mai puține facilități decât înainte de pandemie, precizează sursa citată.
În plus, peste 71% susțin că firma la care lucrează nu și-a relocat sediul în ultimii 4 ani și doar 13,6% spun că lucrează acum într-un sediu nou care este mai mare și mai bine dotat. Aproape 27% spun că biroul actual nu este suficient de mare pentru nevoile echipei, iar peste 33% spun că are prea puține dotări și facilități.
Sondajul a fost realizat de Genesis Property și a analizat care sunt noile tendințe în cerințele angajaților, fiind desfășurat, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.168 utilizatori de internet din România. Circa 49% dintre participanți sunt de sex feminin, iar aproape 42% au un venit net mai mare de 5.000 de lei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial