APTDD: Turismul în Deltă va crește anul acesta cu cel puțin 20% față de 2020
Telex » Știri 4 februarie 2022
Asociația Patronatului în Turismul din Delta Dunării (APTDD) estimează că, în acest an, fenomenul turistic în rezervație va crește cu cel puțin 20% față de anul 2020, în ciuda evenimentelor de la granița de est a Ucrainei. Președintele APTDD, Daniel Ilușcă, a declarat pentru Agerpres că fenomenul turistic va crește, în principal, datorită deciziei Guvernului României de a reintroduce tichetele de vacanță.
„2021 a fost un an bun, nu la fel de bun ca 2020. Scăderea înregistrată anul trecut a fost de circa 20%. (...) Pentru acest an, estimez o creștere de peste 20% față de 2020, care devine un an de referință”, a afirmat Daniel Ilușcă.
Un alt motiv aflat la baza estimării sale este deschiderea trecerii Dunării cu bacul între orașul Isaccea (județul Tulcea, România), și Orlovka (regiunea Odessa, Ucraina), trecere care într-o lună de toamnă a anului trecut a înregistrat 1.000 de pasageri.
„Depinde doar de noi să-i atragem pe turiștii din Ucraina”, a menționat președintele APTDD.
În același timp, pe fondul creșterii prețurilor la energie și combustibili, se vor majora și prețurile practicate de unitățile de cazare, cuantumul acestei creșteri fiind estimat la maximum 15%.
„În România, găsim încă locuri de cazare cu 50 de euro, cu mic dejun inclus, iar în Occident nici la un hotel de o stea nu mai găsești aceste prețuri, pentru că sunt costuri care trebuie să se regăsească în bilete”, a afirmat Daniel Ilușcă.
Potrivit aceleiași surse, în momentul de față, gradul de ocupare a unităților de cazare pe care le reprezintă este de circa 50% pe întregul sezon estival.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național