ARF: Trenurile de călători ar putea circula din nou pe ruta București - Giurgiu de la 1 iunie 2024
Telex » Știri 22 mai 2024
Trenurile de călători ar putea circula din nou pe ruta București - Giurgiu de la 1 iunie 2024, serviciul fiind asigurat pentru început de CFR Călători, a anunțat, marți, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). "ARF informează că, începând cu data de 01.06.2024, urmare a finalizării lucrărilor de reconstrucție a podului CF de pe râul Argeș, se preconizează redeschiderea serviciului feroviar public de transport feroviar de călători, pe ruta București Nord Gr.A/Gr.B - București Progresu - Giurgiu și retur, prin introducerea unui serviciu Regio Metropolitan între București Nord Gr.A/Gr.B și București Progresu, precum și a unui serviciu Regio între București Progresu și Giurgiu", se menționează într-un comunicat citat de Agerpres. Acest serviciu va fi efectuat de operatorul de transport feroviar de călători SNTFC CFR-Călători S.A., cu 7 perechi de trenuri pe zi, conform unui program preliminat.
Astfel, ținând cont de faptul că termenul de 1 iunie 2024 este devansat față de cel luat în considerare (...), ARF a lansat în consultare publică proiectul de Decizie a Președintelui ARF pentru aprobarea încheierii actelor adiționale nr.6 pentru perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024 la contractele de servicii publice aprobate prin HG nr.1453/2022.
ARF precizează că în viitorul apropiat va demara organizarea unor proceduri competitive între cei 6 operatori români care implementează Contractele de Serviciu Public feroviar, în scopul suplimentării serviciului de transport feroviar, pe ruta București Nord - București Progresu - Giurgiu, astfel încât să se ajungă la 19 perechi de trenuri pe zi, în funcție de rezultatele înregistrate și de solicitările primite.
Potrivit sursei citate, începând cu data de 14 iulie va intra în aplicare și Ordinul MTI 1.039/2024 privind tarifele feroviare pentru serviciile publice prin care se introduc în România Biletele Metropolitane Feroviare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile