ARIR lansează Ghidul pentru implementarea politicii de remunerare, obligatorie pentru companiile listate din acest an
Telex » Știri 25 februarie 2021
Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), împreună cu un grup de lucru format din avocaţi, consultanţi şi reprezentanţi ai companiilor listate, anunţă lansarea unui Ghid, set de recomandări de bune practici, pentru implementarea politicii de remunerare, informează Agerpres. „Venim în întâmpinarea companiilor listate pentru definirea celor mai importante elemente care să fie incluse într-o politică de remunerare clară, în conformitate cu Legea emitenţilor şi aşteptările investitorilor. Totodată, ghidul poate fi folosit şi de companiile care nu sunt listate ca model de bune practici”, se spune într-un comunicat al organizaţiei.
Conform ARIR, politica de remunerare ar trebui să includă într-o manieră clară şi uşor de înţeles principiile care stau la baza remunerării conducătorilor, totalitatea elementelor de remunerare la care conducătorii sunt îndreptăţiţi, precum şi justificarea acordării acestor remuneraţii în raport cu obiectivele pe termen lung ale societăţii. Toate aceste elemente au fost abordate în ghidul de implementare care oferă recomandări şi direcţii, inclusiv privind procesul decizional.
„Prin acest demers, oferim un instrument inovator, util pentru companii, cu scopul formării unei practici de transparenţă unitară şi armonizării tipurilor de informaţii puse la dispoziţia publicului, investitorilor. Guvernanţa corporativă este elementul esenţial urmărit de aproape de investitori, politica de remunerare fiind un punct crucial”, a declarat Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator al ARIR.
Ghidul de implementare a politicii de remunerare oferă o îndrumare echilibrată şi flexibilă, care recunoaşte şi respectă diversitatea sistemelor de guvernanţă corporativă, strategiile unice de afaceri ale societăţilor şi abordările în privinţa remunerării. Fiecare companie listată este încurajată să utilizeze acest ghid în funcţie de nevoile şi de principiile proprii. Acest ghid nu include recomandări privind structurarea sau elaborarea pachetelor de remunerare.
Documentul a fost elaborat de un grup de lucru format din peste 15 specialişti din piaţă – avocaţi, consultanţi, reprezentanţi ai companiilor listate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național