Articol IFAC: Eficacitatea organizațiilor internaționale, esențială pentru soluționarea provocărilor globale
Numărul 14, 16-22 aprilie 2019 » Direct de la sursă
IFAC a găzduit, recent, cea de-a șasea ediție a întâlnirii cu tema Parteneriatul organizațiilor internaționale pentru o reglementare eficientă, susținută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).
Prezent la întâlnire, secretarul general al OCDE, Angel Gurría, a lansat o nouă broșură, intitulată Contribuția organizațiilor internaționale la un sistem internațional bazat pe reglementare, cu referire la importanța legislației internaționale în contextul creșterii neîncrederii în instituțiile publice și în consultanța de specialitate. Conform secretarul general al OCDE, principalul rol al organizațiilor internaționale este acela de a ajuta la identificarea condițiilor pentru asigurarea unor rezultate pozitive pentru reglementarea internațională.
La rândul său, Kevin Dancey, CEO al IFAC, a precizat că „adoptarea la scara largă a legislației și a standardelor susținute de organizațiile internaționale reprezintă semne vizibile ale eforturilor colective întreprinse în vederea susținerii stabilității sociale și economice la nivel global”. De asemenea, Dancey a adăugat că, în ciuda lipsei obligativității de a include standardele IFAC, 120 de jurisdicții au ales să le adopte datorită calității, legitimității și impactului ridicat al acestora.
Scopul Parteneriatului este de a clarifica terminologia folosită pentru instrumentele internaționale și de a identifica abordările și practicile ce sprijină elaborarea unor norme cuprinzătoare, documentate și coordonate la nivel internațional, incluzând peste 50 de organizații provenind dintr-o varietate de sectoare, printre care și cel de contabilitate.
Comunicatul de presă este disponibil în integralitate pe site-ul IFAC.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național