ASF: 19.451 de solicitări unice în aplicația „Află la ce fond de pensii ești!”, în trimestrul al treilea
Telex » Știri 6 noiembrie 2019
Solicitările unice în aplicaţia „Află la ce fond de pensii eşti!” au crescut în trimestrul al treilea din 2019 cu 145% comparativ cu perioada similară din 2018, de la 7.921 la 19.451 solicitări, conform unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citat de Agerpres.
ASF a analizat modul în care administratorii fondurilor de pensii administrate privat au răspuns, în trimestrul al III-lea al anului 2019, solicitărilor înregistrate în aplicaţia „Află la ce fond de pensii eşti!”, găzduită pe site-ul ASF - www.asfromania.ro, scopul acţiunii fiind acela de a identifica gradul de implicare a administratorilor cu privire la gestionarea serviciilor oferite participanţilor la Pilonul II.
Numărul total al solicitărilor soluţionate (petent contactat, petiţie soluţionată) a fost, în trimestrul al III-lea din 2019, cu aproape 152% mai mare, comparativ cu intervalul similar al anului precedent.
În cazul a 685 de solicitări, petentul nu a putut fi contactat, iar în cazul a 65 de solicitări, petentul a fost contactat, însă petiţia nu a putut fi soluţionată. Printre motivele care au generat aceste situaţii se numără: numărul de telefon completat de petent era incorect şi nu existau alte date de contact, petentul nu a răspuns la telefon, petentul a refuzat conversaţia, numărul de telefon aparţinea unei alte persoane, petentul nu a completat adresa de email etc.
„Administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat, în general, termenul de 10 zile alocat soluţionării cererilor de informaţii privind apartenenţa la Pilonul II. Media timpului de răspuns, la nivelul sistemului de pensii Pilon II, a fost de aproximativ 5 zile, în perioada de referinţă”, se menţionează în comunicat.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice