ASF: Peste 317.000 de persoane au accesat aplicația „Află la ce fond de pensii ești!”, în primele șase luni
Telex » Știri 29 iulie, 9:30
Peste 317.000 de români au accesat, în primul semestru din 2024, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!”, disponibilă pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), iar aproape 254.000 dintre aceștia au identificat fondul de pensii Pilon II la care sunt participanți, număr în creștere cu peste 45% față de cel consemnat în perioada similară a anului trecut. Potrivit unui comunicat al ASF citat de Agerpres, 63.190 de persoane care au accesat aplicația în primele șase luni ale anului nu s-au identificat în sistemul Pilonului II, pe criterii de vârstă (cu vârsta peste 45 de ani).
În cei aproape opt ani de utilizare (august 2016 - iunie 2024), aproximativ 1,4 milioane de persoane au accesat această aplicație, care a oferit consumatorilor din sistemul de pensii administrate privat - Pilonul II - o soluție digitalizată, transparentă, sigură din punct de vedere al prelucrării datelor cu caracter personal, rapidă și extrem de simplu de utilizat chiar și de cei care au minime cunoștințe în utilizarea internetului.
Numărul utilizatorilor care au accesat "Află la ce fond de pensii ești!" a crescut exponențial în ultimii ani, mai ales de când a fost introdusă posibilitatea de a afla instantaneu fondul de pensii la care ești participant, prin simpla introducere a numelui, a prenumelui și a Codului Numeric Personal. Astfel, dacă în semestrul I 2020, aproape 33.000 de români au utilizat aplicația, în primele șase luni din 2024 numărul acestora a ajuns la peste 317.000 de consumatori unici.
În funcție de regiunile de dezvoltare ale României s-a constatat că Regiunea Sud a consemnat cel mai mare număr al solicitărilor unice înregistrate în aplicație (17,49% din totalul solicitărilor unice înregistrate în primul semestru din 2024), în timp ce Regiunea Vest se află la polul opus, cu 8,37%.
ASF va continua în mod accelerat procesul de digitalizare a activității sale, pentru a veni cu și mai multe soluții în sprijinul consumatorilor de servicii financiare non-bancare, dar și în cel al entităților supravegheate, menționează instituția.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial