ASF: Valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0, pentru autovehicule mai mari de 16 tone
Telex » Știri 22 ianuarie, 9:12
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, iar valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0, informează instituția printr-un comunicat citat de Agerpres. În cadrul ședinței de la finalul săptămânii trecute, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcționarea piețelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piață de capital și pensii private.
"Aprobarea solicitării BAAR (Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, n.r.) de avizare a Amendamentului nr. 1 la «Politicile și procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat». ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările și completările ulterioare", se precizează în documentul citat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională