Asigurătorii au plătit în 2023 despăgubiri de peste 5,7 milioane de lei pentru locuințele afectate de inundații
Telex » Știri 3 iunie, 10:04
Despăgubirile achitate anul trecut de companiile membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) pentru acoperirea pagubelor provocate locuințelor de inundațiile cauzate de ploi au fost de peste 5,7 milioane de lei, cu 93% mai mult față de 2022, conform unui comunicat al organizației, citat de Agerpres. "Atât atenționările meteo din ultimele zile, cât și inundațiile care au avut loc în mai multe zone ale țării ne reamintesc de faptul că asigurarea facultativă a locuințelor este plasa de siguranță de care avem nevoie pentru a fi #sigurACASĂ", a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.
Totodată, numărul dosarelor de daună avizate (în baza cărora au fost acordate despăgubiri în aceste cazuri) a înregistrat o creștere de 74% față de 2022. Despăgubirea medie plătită pentru un dosar de daună a avut o valoare de aproape 6.200 lei.
"Având în vedere dinamica despăgubirilor acordate proprietarilor locuințelor afectate de inundații, încheierea unei asigurări facultative de locuință ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi", a completat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri și Proprietăți în cadrul UNSAR.
Pagubele produse de inundații locuințelor și bunurilor pot fi acoperite de o asigurare facultativă de locuință. Acest tip de poliță poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD și poate oferi un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice