Ateliere de Robotică și Programare în abordare STEaM | Roboții Fable
Numărul 45, 13-19 nov. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și www.ȘcoalaIT.ro organizează pentru cei mici atelierele de „Robotică și Programare în abordare STEaM”. „În cadrul acestor ateliere, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini”, menționează organizatorii, într-un comunicat.
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.
Modul III al Atelierului, intitulat „Roboții Fable (I)”, se desfășoară în perioada 16 – 30 noiembrie 2024, sâmbăta, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 13:00 – 14:15.
Sâmbătă, 23 noiembrie, se va desfășura Tema 2 a Atelierului – „Roți și motoare”, iar la 30 noiembrie – Tema 3 „Algoritmi și scheme logice”.
„De la descoperirea roții și până în prezent, omul a trecut prin multe etape de dezvoltare. Cu ajutorul creioanelor 3D și al roboților educaționali Fable de la Shape Robotics, vom putea recrea etapele descoperirii, evoluției și utilizării roților. Programarea roților în blocuri de comenzi va aduce roata direct în lumea noastră, lumea tehnologiei și vom detalia cu această ocazie și modul de funcționare pentru un motor și un servomotor. O lecție în care se combină elemente de istorie, robotică, fizică, matematică, programare”, se precizează în comunicatul organizatorilor.
Taxa de participare este:
- Modul III – 210 lei/participant; 375 lei/ doi frați;
- 1 ședință – 80 lei/participant.
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă. Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile