Ateliere incluzive pentru copii și tineri cu cerințe educaționale speciale: Maeștri constructori din Muzeul Antipa
Numărul 3, 23-30 ian. 2024 » Roza vânturilor
Luni, 29 ianuarie 2023, între 15:00 – 16:30, în sala atelier a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în cadrul atelierelor „Descoperă. Povești din lumea animală”, copiii și tinerii cu cerințe educaționale speciale vor avea ocazia să afle informații interesante despre „Maeștri constructori din Muzeul Antipa”.
„În prima parte a atelierului, vom porni într-o scurtă «excursie» prin Muzeu în căutarea maeștrilor constructori din expoziția permanentă. Vom afla câteva din secretele «meseriei» lor, dar și multe alte curiozități și informații interesante. Inspirați și de povestea pregătită special pentru temă, în partea practică a atelierului vom meșteri un produs de lucru manual cu care participanții pot pleca acasă. Atmosfera de voie bună și relaxare pe parcursul activității va fi completată de jocuri și muzică potrivită cu tema atelierului, astfel încât fiecare participant să se bucure în cadrul Muzeului de o oră minunată alături de familie și prieteni”, afirmă reprezentanții Muzeului.
Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice și practice.
„Dorim să oferim tuturor o experiență educațională și distractivă de calitate, descoperind împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viața animalelor sălbatice, precum și necesitatea protejării și conservării habitatelor lor”, se menționează în comunicatul transmis de organizatori.
Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, cu înscrierea în prealabil, folosind formularul pentru înscriere: https://forms.gle/mnRHoKwXoqhA7Qzo6.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice