Ateneul Român vă invită la o Vară magică
Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016 » Roza vânturilor
Ateneul Român găzduiește, până la 24 august, a V-a ediție a festivalului Vara magică, eveniment organizat de Lanto Communication. În fiecare seară de miercuri, bucureștenii și nu numai sunt invitați la concertele susținute de Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta și Orchestra Junior, alături de dirijori celebri și soliști români și străini.
Organizat în această formulă din anul 2012, evenimentul a devenit un reper cultural al verii așteptat de locuitorii Capitalei, dar și de turiști. Conform organizatorilor, festivalul propune seri muzicale ce se îndepărtează de rutina stagiunilor cu programe concertistice captivante cuprinzând combinații ale unora dintre cele mai valoroase și îndrăgite piese muzicale din toate timpurile.
Stagiunea acestei veri a fost deschisă miercuri, 13 iulie, de Orchestra Română de Tineret sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, protagonistul serii fiind tânărul violoncelist Ștefan Cazacu. Festivalul va continua cu recitalul extraordinar al violonistului Alexandru Tomescu, programat la 20 iulie, cu piese de Béla Bartók și Johann Sebastian Bach, iar săptămâna viitoare, la 28 iulie, Orchestra Sinfonietta propune publicului o întâlnire cu operele lui Max Bruch și Antonín Dvořák.
Concertele incluse în programul evenimentului le vor prilejui melomanilor întâlnirea cu opere celebre și compozitori de excepție, precum Ludwig van Beethoven, Dmitri Șostakovici, George Enescu, în interpretarea unor artiști renumiți.
Biletele și abonamentele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro și la casa de bilete a Ateneului Român. Pentru mai multe detalii despre programul festivalului accesați lanto.ro și pagina de Facebook dedicată evenimentului, facebook/FestivalulVaraMagica. (O.P.)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice