Au fost stabilite modelul și conținutul formularului F7000
Telex » Știri 22 decembrie 2023
Formularul este utilizat de Operatorii de platforme în vederea îndeplinirii obligației de raportare prevăzută la art. 291^5 din Codul de procedură fiscală
În Monitorul Oficial nr. 1167 din 21 decembrie 2023 a fost publicat OPANAF nr. 1996/2023 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului utilizat de Operatorii de platforme în vederea îndeplinirii obligației de raportare prevăzute la art. 291^5 alin.(1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Potrivit prevederilor art. 291^5, alin.(1) din Codul de procedură fiscală, operatorii de platforme au obligația de a raporta către ANAF informații privind vânzătorii raportabili conform art. 291^5, alin.(2) din Legea nr.207/2015. Prin OG nr.16/2023, au fost aduse modificări și completări Legii nr. 207/2015 în ceea ce privește schimbul automat obligatoriu de informații raportate de operatorii de platforme.
În acest context, potrivit noului act normativ, Operatorii de platforme trebuie să utilizeze formularul F7000, precum și programul de asistență, disponibil pe portalul ANAF, la adresa www.anaf.ro, secțiunea Servicii online, meniul Descărcare declarații electronice, în scopul raportării informațiilor prevăzute în prezentul ordin. Formularul de raportare se transmite prin portal, sub forma unui fișier PDF cu XML atașat, semnat electronic, prin mijloace de transmitere la distanță, potrivit art. 303, alin.(5) din Legea nr. 207/2015. Pentru depunerea formularelor F7000, Operatorii de platforme trebuie să dețină un certificat digital calificat, eliberat în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.
Orice modificare a formularelor F7000 se aduce la cunoștința Operatorilor de platforme prin publicarea, pe portalul ANAF, în secțiunea Servicii online, meniul Descărcare declarații electronice, cu minimum 15 zile înainte de aplicarea modificărilor efectuate. Corecțiile informațiilor transmise se efectuează după cum urmează: a) la inițiativa Operatorilor de platforme; b) ca urmare a unei solicitări de corecție transmisă de alte jurisdicții raportoare prin intermediul ANAF; c) ca urmare a unei notificări transmise de ANAF; d) ca urmare a măsurilor dispuse de ANAF după efectuarea unui control.
Tipurile de corecții posibile sunt: a) modificarea unor informații transmise inițial, în situația în care au fost raportate incomplet sau incorect; b) anularea unor informații transmise inițial.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile