Au început înscrierile pentru Anim’est 2016
Numărul 4, 19-25 aprilie 2016 » Roza vânturilor
S-a deschis perioada de înscrieri pentru secțiunile competiționale ale Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est, ediția a XI-a, care va avea loc la București în perioada 7-16 octombrie. Înscrierile se fac online, până la data de 20 iunie, pentru șase categorii: Lungmetraj, Scurtmetraj, Film realizat de studenți, Videoclip, Scurtmetraj românesc, Minimest (filme pentru copii). Pentru a fi selectate, filmele trebuie să fie realizate după 1 ianuarie 2015. Nu se percepe taxă de înscriere.
Festivalul Internațional de Film de Animație Animʼest, organizat de Asociaţia ESTEʼNʼEST, este una dintre cele mai importante manifestări de gen din Europa. În fiecare an, pe lângă secțiunile competitive ale festivalului și secțiunea Animash (rezervată celor mai populare filme de animație ale momentului, premiate la festivaluri de film importante din lume), sunt create secțiuni speciale, dedicate unor școli de film de animație renumite în întreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multipremiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum și unor animatori consacrați.
Workshopurile, adresate celor interesați să se inițieze în diverse tehnici de animație, masterclass-urile și mesele rotunde susținute de invitați importanți din țară și de peste hotare, petrecerile și concertele completează programul Animʼest. Trofeul Animʼest este acordat în fiecare an unui film din competiția de scurtmetraj a festivalului.
Invitați la proiecțiile, workshopurile, seminarele Animʼest au fost de-a lungul anilor animatori nominalizați la Premiile Oscar sau selecționați în competiția Festivalului de la Cannes și reprezentanți ai unor studiouri de animație consacrate, precum Pixar.
Una dintre cele mai importante misiuni ale festivalului este aceea de a promova animația autohtonă, un demers în acest sens fiind lansarea, în 2011, a Animation Worksheep, un atelier de film de animație desfășurat pe parcursul a 17 zile, destinat tinerilor animatori din România și Republica Moldova, și, în 2013, a Project Worksheep, un atelier de proiecte de film de animație.
Din 2011, festivalul are loc și la Chișinău, iar din 2014, și la Brașov.
Regulamentul festivalului și mai multe informații despre acesta sunt disponibile la http://animest.ro/acasa.aspx. (O.P.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane