Autoritățile din Italia intenționează să limiteze căldura din locuințe și companii pe parcursul iernii
Telex » Știri 7 septembrie 2022
Autoritățile din Italia intenționează să limiteze căldura din locuințe și companii pe parcursul iernii care vine, pentru a contribui la scăderea cantității de gaz folosit în țară și a reduce riscurile legate de o oprire totală a livrărilor de gaz din Rusia, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Înainte de conflictul din Ucraina, Italia importa din Rusia circa 40% din necesarul de gaz, dar a început fără întârziere să caute surse alternative și să-și reducă dependența de Moscova, notează Reuters.
Conform planului guvernamental anunțat marți, temperatura din blocurile de locuințe și din alte clădiri publice va trebui reglată la 19 grade Celsius, cu un grad mai puțin decât până acum. Pentru clădirile industriale, aceasta va fi de 17 grade Celsius.
În același timp, timpul de încălzire zilnic va scădea cu o oră.
Guvernul discută cu sindicatul Confindustria în vederea unui acord de reducere suplimentară a consumului de gaz, de această dată pe bază de voluntariat, au mai anunțat autoritățile.
Italia speră ca aceste limite să diminueze consumul de gaz pe plan național cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie și urmărește să taie alte 2,1 miliarde de metri cubi prin recurgerea la surse alternative pentru generarea de electricitate.
În acest scop, se au în vedere alte măsuri de încurajare a consumatorilor individuali și a societăților să scadă consumul, astfel ca cererea generală să scadă cu 15%, în conformitate cu planurile UE.
Capacitățile de stocare de gaz ale Italiei erau pline în proporție de 83% la începutul lui septembrie, mai indică documentele guvernamentale citate de Reuters.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice