Autovit.ro: creşteri record ale pieţei auto
Numărul 31, 1-7 noiembrie 2016 » Breviar statistic
În primele nouă luni ale anului 2016 s-au înregistrat creșteri record pentru toate segmentele pieței auto: mașini noi, mașini la mâna a doua din import și reînmatriculări. Autoturismele second hand aduse din străinatate au avut cel mai mare avans ca proporție din totalul volumului de înmatriculări, cât și ca volum de unități, potrivit unei analize realizate de Autovit.ro, este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second hand. „Conform evoluției din primele nouă luni ale anului și estimărilor noastre, piața mașinilor noi are șanse să încheie 2016 în creștere cu 15%-20% față de 2015. Cu privire la mașinile second-hand din import, anul acesta se poate încheia fără probleme cu 250.000-260.000 de unități înregistrate, în timp ce la reînmatriculări cifrele sunt peste așteptări și la final de an vor fi înmatriculate peste 240.000 de autoturisme”, a precizat Cristian Cojocaru, director de vânzări al Autovit.ro.
Pentru piața mașinilor noi lunile iulie, august și septembrie au înregistrat cele mai mari creșteri ca efect al programului Rabla. În primele şase luni din an, media a fost de 7000 unități/lună, în timp ce în august s-au înmatriculat peste 12.400 de mașini – cea mai mare valoare din decembrie 2010 până în prezent. Analiza relevă că şi piața mașinilor second-hand din import a avut până acum un an de excepție, avansul fiind de 24% în primele nouă luni față de aceeași perioadă a anului trecut. La fel ca la mașinile noi, și la cele second-hand luna august a fost cea mai bună din decembrie 2010 până acum. „Chiar și în ianuarie și februarie, luni prin tradiție slabe, s-au înmatriculat 16.400, respectiv 22.800 de mașini, iar în august și septembrie s-a depășit pragul de 30.000 unități”, precizează reprezentanţii Autovit.ro.
Tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern (reînmatriculările) au cunoscut un avans de 10% în primele nouă luni din 2016 față de aceeași perioadă a anului trecut, chiar dacă această categorie face parte din segmentul cu cele mai mici fluctuații lunare și anuale, se mai arată în analiză. (Al.R.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane