Avansul tehnologic al soluțiilor de inteligență artificială va împinge dezvoltarea de centre de date în România în următorii ani
Numărul 50-51, 20 dec. 2023 - 9 ian. 2024 » Conectarea la era digitală
Centrele de date se vor extinde semnificativ în România, atât în 2024, cât și în următorii ani, pentru a răspunde nevoilor variate ale aplicațiilor de inteligență artificială (IA) din tot mai multe industrii, arată reprezentanții unei companii care furnizează soluții pentru infrastructuri de datacenter, citați de Agerpres. "Datacor, liderul local în soluții sustenabile pentru infrastructuri de datacenter, anticipează o evoluție semnificativă în dezvoltarea de centre de date în țară, datorită progresului accelerat al tehnologiilor de inteligență artificială (IA). Odată cu avansul tehnologic în domeniul IA și al necesității de procesare și stocare a unui volum din ce în ce mai mare de date, România se află în fața unei transformări remarcabile în ceea ce privește infrastructurile de date, fiind foarte bine poziționată pentru a servi nevoile de centre de date din regiune", susțin experții Datacor.
În context, Aurel Dosan, Chief Sales Officer în cadrul companiei, a explicat că sinergia dintre inteligența artificială și infrastructura de datacenter este fundamentală pentru evoluția sectorului.
"Progresul continuu al tehnologiei de inteligență artificială va genera o cerere tot mare mare pentru capacități de procesare și stocare a datelor în data centere moderne și eficiente. Datele sunt motorul inovației în această eră digitală tot mai dezvoltată, iar dezvoltarea de data centere eficiente și flexibile devine vitală pentru susținerea progresului continuu al inteligenței artificiale în diverse domenii, precum industria medicală, financiară și multe altele", a precizat Dosan.
La rândul său, Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor, susține că România dispune de avantaje strategice distincte pentru dezvoltarea centrelor de date, inclusiv o proporție substanțială de surse regenerabile de energie verde și disponibilitatea unor terenuri mari la prețuri mai competitive decât cele găsite în alte părți ale Europei. "Întrucât industria centrelor de date din România este încă la început, există potențial mare pentru România în a explora oportunitățile pe care țara le poate oferi operatorilor de centre de date, pentru a susține dezvoltarea sectorului în anii următori", a declarat acesta.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice