BAAR: Costurile de închiriere a autovehiculelor, mai mici în București decât cele din marile orașe din ECE
Telex » Știri 16 septembrie 2019
Costurile de închiriere a autovehiculelor sunt mai mici în Bucureşti decât cele din marile oraşe din Europa Centrală şi de Est, potrivit unei analize realizate de Biroul asiguratorilor auto din România – BAAR, informează Agerpres.
BAAR a realizat o analiză privind preţurile de închiriere a autoturismelor cu scopul de a observa dacă există diferenţe semnificative între tarifele utilizate în România faţă de ţările învecinate. În cercetare au fost analizate 424 preţuri de închiriere colectate prin intermediul platformei online https://www.rentalcars.com. „Această analiză va fi continuată de BAAR, iar rezultatele ei vor fi făcute public atât pentru informarea consumatorilor, cât şi a autorităţilor competente pentru analizarea unor potenţiale abuzuri în piaţă”, a declarat Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.
Conform unui comunicat al instituţiei, din distribuţia costurilor de închiriere pe mărci şi oraşe se poate observa că tariful mediu de închiriere din Bucureşti este cel mai mic dintre cele practicate în oraşele comparate pe clasele de autovehicule A, B, C şi D. Cele mai frecvente autovehicule găsite pentru închiriere în perioada selectată au fost cele din clasele B şi C. Costurile de închiriere pentru autovehiculele din clasa C sunt cele mai mici în Bucureşti la furnizorii specializaţi.
De asemenea, în comunicat se menţionează că tariful mediu facturat către asigurătorii RCA este mai mare faţă de tariful mediu pe zi utilizat de firmele de închiriere în lipsa unei poliţe RCA. În cele mai multe cazuri durata de închiriere facturată către asigurătorii RCA este cuprinsă între 1 şi 6 zile. Există şi situaţii în care închirierea se face pe o durată mai mică de o zi.
Conform sursei citate, 49% din totalul firmelor de închirieri au fost înregistrate după anul 2017, an în care a fost introdusă în Legea 132/2017 şi prevederea privind acoperirea cheltuielilor aferente lipsei de folosinţă pentru persoanele fizice.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial