Un start-up românesc a câştigat EBRD Innovation Challenge, iniţiată de BERD
Numărul 8, 2-8 mar. 2021 » Roza vânturilor
Start-up-ul românesc Plant an App este unul dintre câştigătorii primei competiţii Start-up Innovation Challenge, iniţiată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a onora răspunsuri creative la pandemia Covid-19, informează Agerpres. Astfel, potrivit unui comunicat al BERD, Plant an App este o platformă low-code în cloud care permite dezvoltarea şi lansarea de 40 de ori mai rapidă a aplicaţiilor web. Platforma permite dezvoltatorilor să se implice mai devreme în proiect cu specificaţii operaţionale, în acelaşi timp facilitând implicarea utilizatorilor în procesul de dezvoltare tehnică. Sistemul permite oricărei companii mici şi mijlocii să creeze, să editeze şi să gestioneze aplicaţii web online cu un minimum de cunoştinţe sau fără cunoştinţe de programare.
Juraţii au ales între 226 de participanţi din 30 de ţări în care BERD investeşte. Competiţia a vizat start-up-uri cu mare potenţial de scalare care şi-au inovat modelele de afaceri ca răspuns la pandemia de coronavirus şi a fost organizată integral online. „Câştigătorii împart între ei premii mixte cu valoare totală de 500.000 de dolari, constând în rambursare în numerar şi fonduri pentru consultanţă, în cadrul programului Star Venture, inclusiv diagnoză de afaceri şi consultanţă individuală particularizată, mentorat şi acces la investitori internaţionali. Alţi câştigători sunt Otsimo din Turcia, o platformă educaţională pentru copii cu nevoi speciale, Fazla Gada din Turcia, o platformă de management al surplusului care ajută la marcarea produselor din perspectiva expirării, 1Trolley din Egipt, un serviciu de livrare a bunurilor de larg consum şi EMBIO Diagnostics Ltd din Cipru, un dispozitiv portabil de analiză chimică ce poate detecta chimicale periculoase în alimente în câteva minute”, se precizează în comunicat.
BERD promovează şi susţine start-up-uri în ţările sale de operaţiuni de peste 25 de ani prin instrumente de investiţii şi consultanţă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național