Banca Națională a Elveției ar putea extinde proiectul monedei digitale
Numărul 27-28, 10-23 iul. 2024 » Conectarea la era digitală
Banca Națională a Elveției (SNB) este deschisă la extinderea proiectului său pilot dedicat monedelor digitale bancare centrale (CBDC) pentru instituții financiare, a declarat Antoine Martin, membru al Consiliului de conducere, transmite Reuters, preluată de Agerpres. "Ne-ar plăcea să vedem un proiect pilot care se dezvoltă, urmând să se alăture mai multe bănci și să existe un volum mai ridicat de tranzacții", a declarat Martin, la evenimentul Point Zero Forum din Zurich.
SNB anunțase luna trecută că va continua să ofere cel puțin încă doi ani "wholesale CBDC", formă a unei monede digitale bancare centrale folosită în rândul băncilor și altor instituții financiare autorizate pentru plăți interbancare și tranzacții cu instrumente financiare, extinzând proiectul "Helvetia III", care a început în 2023. Șase bănci, inclusiv UBS și Commerzbank, iau deja parte la proiect, în cadrul căruia s-au realizat șase emisiuni de bonduri digitale, pentru o valoare totală de 750 milioane de franci elvețieni (830,38 milioane de dolari).
Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite celor care le dețin să facă plăți prin internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.
CBDC este o monedă digitală controlată de banca centrală, în timp ce criptomonedele sunt aproape întotdeauna descentralizate.
Băncile centrale din întreaga lume analizează lansarea monedelor digitale bancare centrale (CBDC), ca răspuns la declinul folosirii numerarului și ca un mod de a accelera plățile interne și externe.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial