Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraș
Numărul 29-30, 24 iul. - 6 aug. 2024 » Lumea în care trăim
Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care vizitează orașul pentru o perioadă mai mică de 12 ore, a declarat primarul Jaume Collboni într-un interviu publicat zilele trecute, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Jaume Collboni a spus că actuala taxă turistică plătită de pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraș este de 7 euro pe zi. Edilul nu a dezvăluit cu cât va fi majorată această taxă.
"Vom majora, substanțial, taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraș", a declarat primarul Barcelonei într-un interviu pentru cotidianul El Pais. "În cazul pasagerilor navelor de croazieră care fac o escală mai mică de 12 ore, există o utilizare intensivă a spațiului public fără niciun beneficiu pentru oraș și un sentiment de ocupare și saturație. Vrem să avem un turism care este respectuos cu destinația", a precizat Jaume Collboni.
Edilul a mai spus că turiștii, și nu contribuabili locali, ar trebui să plătească pentru proiecte locale, precum școli dotate cu instalații de aer condiționat. Propunerea va trebui însă acceptată de guvernul regional catalan, a spus Collboni.
În ultimele săptămâni, cei care se opun supraturismului au organizat proteste în mai multe destinații populare de vacanță din Spania, precum Palma de Mallorca, Malaga și Insulele Canare, susținând că numărul mare de vizitatori duce la creșterea costurilor cu locuințele, astfel că rezidenții nu își mai permit să trăiască în zonele din centrul orașelor.
Luna trecută, același Jaume Collboni anunța că Barcelona va interzice închirierea de apartamente în scop turistic, până în 2028, o decizie drastică neașteptată, prin care edilul vrea să oprească creșterea costurilor cu locuințele și să facă orașul accesibil rezidenților.
(Copyright foto: www.freepik.com)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane