Barna Tanczos: 83,7 milioane de euro din PNRR pentru o rețea națională de centre de colectare a deșeurilor voluminoase
Telex » Știri 18 august 2022
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a alocat 83,7 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construcția de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane, a anunțat ministrul de resort, Barna Tanczos, citat de Agerpres. „Depozitarea corectă și reciclarea deșeurilor provenite din construcții este una dintre cele mai mari provocări pentru marile aglomerări din România. Pentru a sprijini autoritățile locale, am alocat o finanțare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcția de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane. Ne-am consultat cu reprezentanții autorităților locale în care vor fi construite aceste centre de colectare. Finanțăm construirea a 15 astfel de centre, două pentru București-Ilfov și celelalte pentru marile orașe din țară și sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localități mai mici”, a scris ministrul, pe propria pagină de Facebook.
Potrivit oficialului, scopul implementării acestui proiect este ca populația să aibă un loc unde poate preda în mod voluntar deșeurile care nu sunt colectate de operatori, respectiv: deșeurile din construcții, mobiliere vechi, deșeuri biodegradabile, deșeuri periculoase și anvelopele uzate. În plus, platformele mari vor fi dotate cu echipamente pentru pregătirea revalorificării și reciclării deșeurilor voluminoase.
Ministrul Mediului a precizat că Ghidul de finanțare va fi finalizat „în curând”, după care va fi lansat apelul de proiecte.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național