Barna Tanczos: Cele mai bogate administrații publice locale se confruntă cu lipsa infrastructurii de colectare selectivă a deșeurilor
Telex » Știri 4 mai 2022
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a afirmat că sunt administrații publice locale care timp de 10-20 de ani nu au investit niciun leu în infrastructura de colectare selectivă a deșeurilor, acestea fiind chiar cele mai bogate administrații. „Sunt administrații locale care în locul cetățenilor plătesc taxa de salubrizare în loc să folosească acei bani pentru investiții. Sunt administrații publice locale care timp de 10-20 de ani nu au investit niciun leu în infrastructură - și ar trebui să le fie rușine, pentru că exact cele mai bogate administrații publice locale se confruntă cu această problemă, a lipsei infrastructurii minime de colectare selectivă a deșeurilor, după care se plâng că au un contract neimplementabil cu salubristul. În primul și în primul rând autoritatea locală, care putea să beneficieze inclusiv de fonduri europene, trebuia să construiască aceste rețele, această logistică de colectare. Nu putem să spunem că Bucureștiul ar trebui să pună tomberoanele sau să pună coșul de gunoi la Satu Mare, în Constanța, la Timișoara sau în București, la administrația locală”, a menționat Barna Tanczos, întrebat fiind ce măsuri vor fi luate pentru desființarea ghenelor din blocuri, dar și pentru a fi mai multe containere de colectare selectivă. Ministrul Mediului a menționat că aceste administrații publice locale „plătesc amendă în fiecare an pentru colectare neselectivă”.
„Această amendă se plătește din buzunarul fiecărui cetățean, din taxele colectate, după care se vine cu mâna întinsă la Guvern, că a avut nevoie de investiții din fonduri europene și din alte surse, în loc să se ia măsurile necesare la nivel local”, a precizat acesta.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile