Barna Tanczos: Programul „Rabla” din acest an va demara la 4 februarie
Telex » Știri 7 ianuarie 2022
Ediția din acest an a programului „Rabla” va demara la 4 februarie, în Vinerea Verde, iar săptămâna viitoare vom avea toate elementele și le vom prezenta, a anunțat, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres. „În câteva zile se finalizează Programul «Rabla» pentru versiunea 2022 - 2024. Am promis asociațiilor de profil predictibilitate și dorim să prezentăm un program care are ca obiective nu închiderea porților imediat după terminarea banilor, ci o etapizare și o predictibilitate în ceea ce privește finanțarea și avantajele unui asemenea program. La ora actuală există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă de producere a autoturismelor. Programul «Rabla» pentru acest an va fi lansat în 4 februarie, în Vinerea Verde. (…) Săptămâna viitoare vom avea toate elementele și le vom prezenta”, a menționat Barna Tanczos.
În 2021, programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” au demarat la 26 aprilie atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.
Anul trecut, prima de casare de la „Rabla Clasic” a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, la fel și ecobonusul pentru tehnologia hibrid - de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum și ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km - de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.
În același timp, la noua ediție a programului „Rabla Plus” s-a păstrat prima de casare de 10.000 de euro pentru „full electric” și de circa 4.500 de euro pentru mașini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou. Cei care doreau să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric au putut beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul „Rabla Clasic”, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului „Rabla Plus”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial